Divne karamel kockice,tope se u ustima...
Potrebno je;
-3 jaja
-300 gr secera
-200 gr karamela
-250 gr margarina
-500 gr mlevenog plazma keksa
Za glazuru;
-200 gr cokolade
-6 kasika ulja
Na pari kuvajte blago umucena jaja sa secerom i karamelama,kad se karamele i secer otope,dodajte margarin i mesajte dok se ne istopi,sklonite sa vatre i dodajte keks.
Cetvrtasti kalup oblozite providnom folijom,izlijte smesu u kalup i dobro ohladite.Kad je skroz hladno,izrucite masu na pleh i secite ostrim nozem na kockice zeljene velicine,ostavite ih u zamrzivac na pola sata.
Pripremite glazuru tako sto istopite cokoladu i u nju dodate ulje.Svaku kockicu umacite u cokoladnu glazuru.Odozgo mozete ukrasiti po zelji,ja sam sarala sa mlecnom cokoladom,pripremljenom kao glazura.A ovako izgleda presek kockica :
Нема коментара:
Постави коментар