Странице

петак, 4. март 2016.

Torta sa plazmom i krem bananicama

 Predivna i kremasta...Torta sa mlevenom plazmom u koricama, i seckanim krem bananicama u bogatom vanila filu...Ukoliko Vas zanima ova dobitna kombinacija, nastavite sa čitanjem ;)

Biće Vam potrebno za koru;


  •  9 kom. jaja
  •  15 kašika šećera
  •  9 kašika mlevenog plazma keksa
  •  9 kašika mlevenih oraha
  •  1 kašika brašna

Ispecite dve ovakve kore.
Umutite belanca, dodajte šećer postepeno, i mutite dok  se šećer ne istopi i dok ne dobijete čvrstu masu.Dodajte keks i orahe, lagano promešajte kašikom.


Smesu izručite u pleh, obložen papirom za pečenje.Pecite 10 do 15 min. na 180C.


Koru presecite uzduzno na pola, dobicete dve, Zatim ispecite jos jednu ovakvu koru, tako da dobijete 4.Kore sam pekla u velikom plehu od rerne.
Fil:
  •  1 litar mleka
  •  15 kašika šećera
  •  3 kesice pudinga od vanile
  •  18 žumanaca (koja su vam ostala od kad ste pekli kore)
  •  250 gr margarina ili koristite kao ja, pola maslac, pola margarin
  •  150 gr šećera u prahu
  •  10 krem bananica
  •  300 gr šlag krema

Kuvajte mleko sa šećerom, dok se šećer ne otopi.Malo mleka odvojite, u njemu razmutite, puding i žumanca i dobro umutite žicom za mućenje.Kad mleko provri, smanjite temperturu, lagano sipajte smesu od žumanaca stalno mešajuci dok se ne zgusne.Kad je fil gotov, ohladite ga.U posudi umutite maslac i margarin sa šećerom u prahu, kad ste umutili margarin, dodajte ohladjeni fil lagano, malo po malo, dok se lepo ne sjedini sa maslacem i margarinom.


Krem bananice iseckajte i dodajte ih u fil.Promešajte.


Šlag krem čvrsto umutite sa vodom.


Koru stavite na tacnu, stavite trećinu fila od vanile i rasporedite po kori.


Zatim preko fila nanesite trećinu šlaga, i rasporedite ravnomerno.Zatim opet kora, fil, šlag....

I to je to :) Na hladjenje u frižider, preko noći, zatim je možete celu premazati šlagom i dekorisati po želji.Uživajte u divnoj, kremastoj torti ;)

Нема коментара:

Постави коментар