Странице

среда, 9. новембар 2016.

Slani rolat sa makom


Ovaj rolat je odlican onda kada vam ostane visak belanaca...

Potrebno vam je za koru:

  • 5 belanaca
  • 3 kasike maka
  • 1/2 kasicice soli
  • 5 kasika brasna
  • 3 kasike kisele pavlake
  • malo praska za pecivo

Fil:

  • 250 gr krem sira
  • oko 150 gr krugova sunke


Umutite belanca cvrsto sa malo soli. Dodajte mak, brasno, prasak za pecivo i lagano varjacom umesajte, nikako mikserom. Na kraju dodajte pavlaku i opet umesajte.

U pleh stavite papir za pecenje i izlijte smesu na papir. Pecite na 160 stepeni oko 15 min. Pecen rolat odlepite od papira i prebacite na krpu koju ste nakvasili i dobro ocedili od vode. Urolajte koru u rolat.

Kada je ohladjena kora, odrolajte je u premazite polovinom krem sira. Zatim poredjajte sunku i opet premazite drugom polovinom krem sira. Urolajte i uvite u providnu foliju.

Stavite u frizider da se stegne preko noci. Secite na snite.

Нема коментара:

Постави коментар