Ovaj rolat je odlican onda kada vam ostane visak belanaca...
Potrebno vam je za koru:
- 5 belanaca
- 3 kasike maka
- 1/2 kasicice soli
- 5 kasika brasna
- 3 kasike kisele pavlake
- malo praska za pecivo
Fil:
- 250 gr krem sira
- oko 150 gr krugova sunke
Umutite belanca cvrsto sa malo soli. Dodajte mak, brasno, prasak za pecivo i lagano varjacom umesajte, nikako mikserom. Na kraju dodajte pavlaku i opet umesajte.
U pleh stavite papir za pecenje i izlijte smesu na papir. Pecite na 160 stepeni oko 15 min. Pecen rolat odlepite od papira i prebacite na krpu koju ste nakvasili i dobro ocedili od vode. Urolajte koru u rolat.
Kada je ohladjena kora, odrolajte je u premazite polovinom krem sira. Zatim poredjajte sunku i opet premazite drugom polovinom krem sira. Urolajte i uvite u providnu foliju.
Stavite u frizider da se stegne preko noci. Secite na snite.
Нема коментара:
Постави коментар