Странице

среда, 23. новембар 2016.

Rol baklava sa cokoladom i orasima





   Orasi, cokolada, maslac...ne moze da ispadne lose nikako :)  Ove baklavice mozete spremati naravno i u posnoj varijanti, s tim sto  maslac zamenite margarinom.


Potrebno je:

  • 8-10 listova kore za pitu
  • 150 gr cokolade
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 50 gr maslaca


Za preliv:

  • 100 gr istoljenog maslaca(margarina)


Za sirup:

  • 500 gr secera
  • 500 ml vode
  • sok od pola limuna


Istopiti cokoladu sa maslacem i dodati mlevene orahe. Masa treba da bude lako maziva. Ukoliko je cvrsta dodajte jos maslaca. To zavisi i od cokolade koju koristite. Uzmite jednu koru, premazite je u dnu filom i zarolajte cvrsce.


 Slazite rolnice u pleh, meni je ispalo 8 rolnica. Ostrim nozem isecite na odgovarajucu velicinu, ja sam sekla na 3 do 4 cm otprilike.


Istopite 100 gr maslaca ili margarina i prelijte isecene baklave. Pecite na 170 stepeni, oko 15 do 20 minuta.


Pecenu baklavu ohladite. Pripremite sirup.Vodu prokuvajte sa secerom i limunom. Kad se secer istopi, prelijte preko hladne baklave i ostavite preko noci da upije sirup.

Нема коментара:

Постави коментар