Orasi, cokolada, maslac...ne moze da ispadne lose nikako :) Ove baklavice mozete spremati naravno i u posnoj varijanti, s tim sto maslac zamenite margarinom.
Potrebno je:
- 8-10 listova kore za pitu
- 150 gr cokolade
- 200 gr mlevenih oraha
- 50 gr maslaca
Za preliv:
- 100 gr istoljenog maslaca(margarina)
Za sirup:
- 500 gr secera
- 500 ml vode
- sok od pola limuna
Istopiti cokoladu sa maslacem i dodati mlevene orahe. Masa treba da bude lako maziva. Ukoliko je cvrsta dodajte jos maslaca. To zavisi i od cokolade koju koristite. Uzmite jednu koru, premazite je u dnu filom i zarolajte cvrsce.
Istopite 100 gr maslaca ili margarina i prelijte isecene baklave. Pecite na 170 stepeni, oko 15 do 20 minuta.
Pecenu baklavu ohladite. Pripremite sirup.Vodu prokuvajte sa secerom i limunom. Kad se secer istopi, prelijte preko hladne baklave i ostavite preko noci da upije sirup.
Нема коментара:
Постави коментар