- 4 jaja
- 1 čaša kisele pavlake
- 4 kašike brašna
- 1/2 kašičice soli
- 5 kašika ajvara
- 1/2 kašičice aleve paprike
Umutite belanca čvrsto.U drugoj posudi umutite žumanca pavlaku, so, ajvar i alevu papriku, sjedinite sa belancima lagano mešajuci.Dodajte brašno i još jednom lagano promešajte.Ispecite koru u dubljem plehu,obloženim papirom za pečenje.
Fil;
- 1 litar jogurta
- 2 kesice želatina
- 1 kašičica soli
- 3 kuvana jaja
- 200 gr sitno seckane šunke
- 2-3 šargarepe obarene i sitno iseckane
- 3 kisela sitno iseckana krastavca
2 kesice želatina potopite u 8 kašika hladne vode, ostavite da nabubri.Jogurt zagrejte u šerpi ali ne sme da prokljuca, dodajte kašišicu soli.U jogurt dodajte nabubreli želatin,mešajte dok se ne istopi, dodajte sitno seckana kuvana jaja, šunku, krastavce i šargarepu, promešajte. U pleh u kome ste pekli koru premažite sa malo margarina.Na dno stavite ispečenu koru, prelijte prohladjenom smesom od jogurta i ostavite u frižiter da se dobro ohladi pre sečenja.Secite oštrim nožem na kocke.
Нема коментара:
Постави коментар