-3 jaja
-3 kasike secera
-3 kasike vruce vode
-3 kasike brasna
-1 kasika kakao
-1 kasika neskvik praha(ili bilo kog drugog)
Kakao i neskvik prelite sa 3 kasike vuce vode,razmutite i prohladite.
Belanca umutite sa secerom,dodajte zumanca i mutite mikserom.Varjacom lagano umesajte brasno i kakao sa vodom.Pecite u cetvrtastom plehu oblozenim papirom za pecenje.
Fil 1 ;
300 gr slag krema cvrsto umutite.
Fil 2 ;
-150 gr margarina
-200 gr cokolade
-6 kasika secera
-6 kasika mleka
Na pari otopite sve sastojke dok se secer ne otopi.Ukoliko ne pravite na pari,mesajte na laganoj vatri,smesa ne sme da provri.Ohladite fil.
Koru stavite na posluzavnik,Prelite koru sa 1 casom otprilike cokoladnog mleka,lagano kasikom,dok kore ne upiju.Nanesite polovinu slaga,zatim preko slaga nanesite fil br 2,cokoladni,ceo.Preko cokoladnog nanesite drugu polovinu slaga i preko stavite drugu koru,i nju takodje nakvasite sa cokoladnim mlekom.
Preko kolaca nanesite cokoladnu glazuru.
-100 gr cokolade otopite i dodajte 3 kasike ulja,prelite glazuru preko kolaca.
Kolac dobro ohladite i secite na kocke ili snite.
Нема коментара:
Постави коментар