Pre svega napravite glilijaš.Otopite 100 gr šećera, karamelitovati ga i dodati 100 gr seckanih oraha.Prebacite smesu na pouljenu tacnu ili pleh,samo nikako plastičan. Kad se skroz ohladi izlomite ga na komade i sameljite u blenderu.
Potrebno je za fil;
- 150 gr maslaca ili margarina
- 150 gr šećera u prahu
- 150 gr čokolade
- 3 žumanca
- 50 gr seckanih oraha
Šećer i žumanca kuvajte na pari, dodati čokoladu, prohladiti pa dodati umućen maslac, mleveni grilijas i seckane orahe.
Uzeti 3 lista oblade koje su podeljene na pola..Na jedan list naneti pola fila,neneti drugi list oblande zatim drugu polovinu fila i nanesite treci list oblande.Uvite oblandu u foliju, stavite na tacnu pa u frižider, opteretite daskom ili teškom knigom da se oblanda dobro zalepi.Ostavite tako preko noći.Sutradan secite na štanglice oštrim nožem.
Нема коментара:
Постави коментар