Странице

петак, 4. март 2016.

Mekike

Veoma prosto se prave, a ukus im je kao kupovne :)Od sastojaka vam ne treba mnogo;
-1 kocka kvasca
-1 kasika secera
-1 kasicica soli
-350 ml vode
-50 ml ulja
-brasno po potrebi
U sud izmrvite kvasac, dodajte malo mlake vode (od onih 350ml),1 kasiku secera i pustite malo samo dok se kvasac ne istopi, dodajte zatim,brasno, so i ulje.Brasno dodajte postepeno, testo treba da bude rastresito, dobro ga izlupajte kasikom i ostavite na toplom, pokriveno krpom, oko 1 sat, dok se ne udvostruci.
Userpi ili tiganju zagrejte onoliko ulja,  da  mekike mogu da plivaju .Ruke namazite uljem za svaku mekiku, kidajte od testa i lagano, namascenim rukama, oblikujte mekiku koju cete spustiti u vrelo ulje.
Poklopite tiganj na 1 min. zatim okrenite mekike i opet poklopite na kratko.Przene mekike ocedite na papiru.
Sluzite tople uz jogurt ili kiselo mleko.Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар