Vesele i sarene :) Ulepsace vam sto i razveseliti, najvaznije od svega, prave se veoooomaaa brzo ;)
Potrebno je za testo;
-3 jaja
-10 kasika secera
-12 kasika ulja
-1 prasak za pecivo
-aroma vanile
-brasno po potrebi
Glazura od cokolade:
100 gr cokolade i 50 gr putera
.Istopiti na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj.
Royal icing glazura u boji
-2 belanca
-oko 400 gr secera u prahu
-sok od pola limuna
-jestive boje po zelji
-dekorativne mrvice
Umesite testo tako sto cete prvo umutiti jaja sa secerom, dodajte ulje i vanilu i na kraju dodajte po potrebi brasno koje ste promesali sa praskom za pecivo.
Testo rastanjite na pobrasnjenoj povrsini, vadite modlom krugove debljine oko 1 cm, zatim manjim krugom ili ako nemate modlice radite casom i manjom casicom.
pospite mrvicama po zelji.I naravno,
uzivajte u njima ;)
Potrebno je za testo;
-3 jaja
-10 kasika secera
-12 kasika ulja
-1 prasak za pecivo
-aroma vanile
-brasno po potrebi
Glazura od cokolade:
100 gr cokolade i 50 gr putera
.Istopiti na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj.
Royal icing glazura u boji
-2 belanca
-oko 400 gr secera u prahu
-sok od pola limuna
-jestive boje po zelji
-dekorativne mrvice
Umesite testo tako sto cete prvo umutiti jaja sa secerom, dodajte ulje i vanilu i na kraju dodajte po potrebi brasno koje ste promesali sa praskom za pecivo.
Testo rastanjite na pobrasnjenoj povrsini, vadite modlom krugove debljine oko 1 cm, zatim manjim krugom ili ako nemate modlice radite casom i manjom casicom.
Odmah przite krofne na zagrejanom ulju, treba da plivaju i da mozete da ih okrecete.Brzo budu gotove, po minut dva sa svake strane, na slabijoj temperaturi.
Przene krofne redjajte na ubrus, da upije visak masnoce. Prohladite ih, zatim umacite u glazuru,pospite mrvicama po zelji.I naravno,
uzivajte u njima ;)
Нема коментара:
Постави коментар