Странице

уторак, 16. август 2016.

Ustipci od tikvica i sira


Ovo jelo je kad sam u zurbi, a treba treba nesto na brzinu da se spremi za rucak, obicno idu kao dodatak necemu, najcesce uz rizoto spremam ali dobar su dodatak mesu recimo.Mozete ih jesti i same, uz neku salatu.Posto ja ugljene hidrate konzumiram samo ujutru uglavnom  ja ih volim i za dorucak, sem sto belo brasno zamenim heljdinim ili razenim, a kolicinu ulja na kome ih przim znatno smanjim, i to uvek bude maslinovo ulje.Medjutim naravno da su ukusniji ovako przeni u dubljem ulju :)
Potrbno vam je;
1 velika tikvica
2 jaja
so po ukusu
malo bibera
malo karija(po zelji)
 3 pune kasike sira
pola kesice praska za pecivo
brasno po potrebi
Tikvicu izrendajte i posolite, ostavite 15 min da ppusti vodu, zatim ocedite od viska vode.U izrendane tikvice dodajte jaja, so, zacine i brasno sa praskom za pecivo, brasna dodajte onoliko da vam smesa ne bude ni gusta ni retka
u smesu dodajte sir
I jos jednom sve promesajte.Tiganj sa uljem dobro zagrejte.Kasikom sipajte smesu u tiganj, otprilike po dve kasike.
Przite dok ne porumene, zatim okrenite.Isprzene ustipke vadite na papirni ubrus, da upiju visak ulja.Sluzite tople ili hladne, podjednako su lepi ;)
Dodajte salati jos koji komadic nekog starijeg sira i imacete super ukusan obrok.
Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар