Странице

понедељак, 1. фебруар 2016.

Bajadere

Najlepse koje ste ikada probali,

Svetli deo:
 120 ml vode
 120 gr secera
 70 gr margarina
180 gr mlevenih oraha
 180 mlevenog keksa

Tamni deo:
 120 ml vode
 100 gr secera
50 gr margarina
 100 gr cokolade
 170 gr mlevenih oraha
 170 gr mlevenog keksa

Glazura
100 gr cokolade i 3 kasike ulja.

svaki deo posebno napraviti.U serpi otopiti secer ,vodu i margarin,dodati mlevene orahe i keks.Za tamni deo otopiti cokoladu i dodati u deo sa keksom i orasima..
Podeliti svaku smesu na dva dela.Svaki deo rastanjiti izmedju 2 folije,providne kuhinjske.Prvo ide s i  tamni deo,pa svetli,pa opet tamni pa svetli i preko glazura.
Za glazuru otopiti cokoladu,dodati 3 kasike ulja i preliti preko bajadere.Malo protresite posluzavnik da vam se cokolada ravnomerno rasporedi.
Kad se stegne,seci ostrim nozem ili skalperom na stanglice.

Нема коментара:

Постави коментар