Странице

уторак, 2. фебруар 2016.

Isleri


Prelepi su,meki,vazdusasti sa bogatim cokoladnim filom

Za testo vam treba:
180 gr margarina
100 gr secera u prahu
150 gr mlevenih i pecenih lesnika
200 gr brasna
Margarin umutite sa secerom,dodajte lesnike i brasno i umesite testo.Testo zamotajte u foliju i ostavite u frizider na pola sata.Razvucite na pobrasnjenoj povrsini,vaditi kruzice zeljene velicine i redjati u pleh oblozen papirom za pecenje.Peku se na 170 C oko 10 -tak min otprilike.Kad su peceni,ohladite ih.
Za to vreme spremite fil,za koji vam treba:
200 ml slatke pavlake
100 gr mlecne cokolade
50 gr kvalitetne tamne cokolade
Zagrejte slatku pavlaku,ali ne sme da provri,dodajte cokoladu isecenu na kockice i mesajte dok se ne sjedini,prohladite fil.Fil sipajte u spric kesu,ili jednostavno kasicicom nanesite na svaki kolacic.Spajajte po dva kolacica.
 
Glazura:

100 gr cokolade
3 kasike ulja
Cokoladu otopite,dodajte ulje i promesajte dobro,umacite gornju polovinu kolacica u glazuru i ostavite da se osusi,kad je suva odozgo mozete isarati ostatkom cokolade.

Kolacici su divni,mnogi su mi trazili recept,svi suodusevljeni  :) Recept prepisite,trebace vam sigurno ;)

Нема коментара:

Постави коментар