Странице

уторак, 2. фебруар 2016.

Torta "Čoko-plazma"

Trenutno jedna jako popularna torta, prave je na razne nacine, ja sam recept malo modifikovala i prilagodila.Kad sam cula za ovu tortu, o kojoj mnogi pricaju, pretrazila sam recepte sa neta, ali svuda su se spominjale gotove, kupljene kore.To mi se nije dopalo i odlucila sam da napravim naravno domace kore, dovoljno meke da upiju cokoladno mleko,ali opet dovoljno cvrste, ako vas zanima,nastavite sa citanjem ili jos bolje krenite odmah sa pripremom, veoma brzo se sprema ;)
Bice Vam potrebno ;

Za kore;

-12 jaja
-15 kasika secera
-3 kasike griza
-9 kasika brasna
-3 kasike kakao
-6 kasika neskvika
-3 kasike ulja

Napraviti 3 kore, svaku mutite posebno, pecite u okruglom plehu precnika 22 cm, oblozen papirom za pecenje.
Umutite 3 belanca sa sa 4 kasike secera, dodati zumanca, jedno po jeno, muteci neprestano, dodati ulje.Kasikom lagano umesajte,brasno, griz, neskvik i kakao.Ispecite 3 ovakve kore.

Fil 1 ;
 -100 gr maslaca
 -3 case kisele pavlake
 -250 gr secera u prahu
 -150 gr mlevenih,pecenih lesnika
 -300 gr mlevene plazme
 -5 kasika slag krema,umucenog

Umutite omeksali maslac sa malo secera u prahu, dodajte pavlaku, dobro umutite mikserom.Dodajte ostatak secera u prahu, lesnike, plazmu i dodajte 5 kasika  slag krema.

Fil 2 :
 -300 gr slag krema
 -casa mineralne vode
 Umutite cvrsto slag

I jos treba,oko 1/2 litre cokoladnog mleka.

Koru staviti na tacnu, kasikom kvasite koru cokoladnim mlekom, nanesite trecinu fila sa plazmom, zatim polovinu slag krema, zatim opet koru, koju cete nakvasiti cokoladnim mlekom, opet fil sa plazmom i ostatak slaga, zatim opet kora, nakvasite je cokoladnim mlekom i nanesite ostatak fila sa plazmom.
Preko torte mozete staviti slag ili ganashe krem koji se sprema ovako;
-200 ml slatke pavlake,zagrejte ali ne sme da provri,dodajte 150 gr kvalitetne crne cokolade i mesajte dok se ne otopi,preliti preko torte.

Ovako izgleda presek torte:


  Uzivajte u predivnoj, kremastoj torti, svi ce traziti jos jedno parce ;)
  

Нема коментара:

Постави коментар