Vazdusasti,meki kao sundjer...Mirisu na vanilu,imaju predivan ukus,mozete ih dubiti i po zelji puniti filom,ili samo slagom dekorisati.
Potrebno je za 16 mafina:
-1 1/2 solja brasna (solja je zapremine 250ml)
-3/4 solje secera
-2 ksicice praska za pecivo
-1/2 kasicice soli
-1/2 solje mleka
-1/2 solje ulja
-2 jaja
-1 kasicica arome vanile
Umutite jaja sa secerom,dodajte mleko,ulje,vanilu
U posebnoj posudi izmesajte brasno,so i prasak za pecivo,promesajte sastojke i dodajte u smesu sa jajima,lagano izmesajte.Stavite korpice u pleh za mafine,napunite svaku korpicu malo vise od polovine,nemojte vise jer mafini nararastu tokom pecenja.Pecite ih na 170C oko 15-20 min,zavisi od rerne.
Potrebno je za 16 mafina:
-1 1/2 solja brasna (solja je zapremine 250ml)
-3/4 solje secera
-2 ksicice praska za pecivo
-1/2 kasicice soli
-1/2 solje mleka
-1/2 solje ulja
-2 jaja
-1 kasicica arome vanile
Umutite jaja sa secerom,dodajte mleko,ulje,vanilu
U posebnoj posudi izmesajte brasno,so i prasak za pecivo,promesajte sastojke i dodajte u smesu sa jajima,lagano izmesajte.Stavite korpice u pleh za mafine,napunite svaku korpicu malo vise od polovine,nemojte vise jer mafini nararastu tokom pecenja.Pecite ih na 170C oko 15-20 min,zavisi od rerne.
Нема коментара:
Постави коментар