Странице

уторак, 16. фебруар 2016.

Domaća pita sa sirom i spanaćem



Obično je pravim sa sirom, danas sam je napravila sa spanaćem, da povećamo malo nivo gvozdja i vitamina :).Pita je veoma laka za spremanje ukoliko imate imalo volje, i naravno volite pite, zato da krenem redom :

Za testo vam je potrebno;


  •  oko 700 gr brasna
  •  400 ml mlake vode
  •  50 ml ulja
  •  2 kašičice soli

Od navedenih sastojaka umesite testo koje se neće lepiti za ruke i radnu površinu.Ukoliko je potrebno dodajte još malo brašna.


Testo podelite na 12 delova.




U pleh sipajte ulje  da pokrijete dno, možete i malo više, slobodno.Svaku lopticu premažite sa malo ulja i stavite u pleh.Pokrijte providnom folijom i ostavite testo da odmori u ulju 1 sat.

Fil;
-oko 300 gr očišcenog spanaća
-500 gr sitnog sira
-1 čaša kisele pavlake
-1 ravna kašičica soli

 Na radnu povrsinu sipajte malo ulja, stavite lopticu i oklagijom je blago razvucite, ne previse, zatim rukama razvlačite testo.Testo je veoma elastično i lako se razvlači, nije strašno ako vam negde i pukne, neče se videti, ali obično ne puca.

Ovako izgleda razvučeno testo.


Stavite na koru fil, zatim umotajte u rolat, a rolat u pužica.


Redjajte pite u podmazan pleh, ja podmazujem mašću uvek i nikada mi se nije zalepilo prilikom pečenja.
Pecite pite na 180 C, oko 30 min otprilike, videćete i sami, kad dobije lepu, zlatnu koricu, gotova je.
Testo možete spremiti i dan ranije, tj uveče za ujutru, s tim sto će testo pokriveno folijom stajati u frižideru.

Нема коментара:

Постави коментар