Ovaj put sa višnjama...Možete ga praviti sa jagodama, kupinama, šumskim voćem...Jednako je dobar.Jako brzo bude gotov ukoliko ne računate hladjenje.Jako lepa i kremasta poslastica sa osvezavajućim gornjim delom od voća
Potrebno vam je za koru:
Otopte maslac, pomešajte ga za keksom i mlekom.Rastanjite koru u kalupu sa obručem, ohladite je na 2 sata u frižideru.
Pripremite fil:
Potopite 30 gr zelatina sa 10 kašika hladne vode.
Umutite 2 kutije od 250 gr maskarpone sira (ukoliko ga ne nadjete koristite A la kajmak ili Ella sir), 400 gr kisele pavlake i 200 gr šećera u prahu.Želatin otopite u mikrotalasnoj ili na pari i dodajte smesi.Smesu prelijte preko kore sa keksom i vratite na hladjenje.
Voćni deo:
500 gr voća prokuvati sa malo vode i 200 gr šećera.
30 gr želatina potopite u 10 kašika vode dok ne nabubri.Smesu sa voćem sklonite sa vatre, zatim u nju dodajte želatin i mešajte dok se ne otopi.Prohladite voćnu smesu, zatim je prelijte preko belog dela.Ohladite cheescake par sati u frizideru pre sečenja.
Potrebno vam je za koru:
- 300 gr plazma keksa
- 120 gr putera
- par kasika mleka
Otopte maslac, pomešajte ga za keksom i mlekom.Rastanjite koru u kalupu sa obručem, ohladite je na 2 sata u frižideru.
Pripremite fil:
Potopite 30 gr zelatina sa 10 kašika hladne vode.
Umutite 2 kutije od 250 gr maskarpone sira (ukoliko ga ne nadjete koristite A la kajmak ili Ella sir), 400 gr kisele pavlake i 200 gr šećera u prahu.Želatin otopite u mikrotalasnoj ili na pari i dodajte smesi.Smesu prelijte preko kore sa keksom i vratite na hladjenje.
Voćni deo:
500 gr voća prokuvati sa malo vode i 200 gr šećera.
30 gr želatina potopite u 10 kašika vode dok ne nabubri.Smesu sa voćem sklonite sa vatre, zatim u nju dodajte želatin i mešajte dok se ne otopi.Prohladite voćnu smesu, zatim je prelijte preko belog dela.Ohladite cheescake par sati u frizideru pre sečenja.
Нема коментара:
Постави коментар