Nastavljam sa objavljivanjem posnih recepata za sitne kolace...
Potrebno Vam je:
- 250 gr margarina
- 200 gr secera u prahu
- 250 gr posnog, mlevenog keksa
- malo vanile
- malo gaziranog soka od pomorandze
Za grilijas;
- 200 gr pecenih lesnika
- 150 gr kristal secera
Na laganoj vatri u serpici topite kristal secer, ne sme da vam potamni, vec da bude svetao, kad se istopi dodajte lesnike i promesajte.Prebacite masu na pouljen tanjir i ohladite skroz.Kad je ohladjeno sameljite u secku ili blenderu.
U dubljoj posudi mutite margarin, koji je sobne temperature, sa secerom u prahu, dodajte, vanilu, keks, mleveni grilijas i malo soka od pomorandze.Sok dodajte po malo da bi ste videli koja gustina vam je potrebna, to zavisi i od keksa.Masu ostavite na sat vremena u frizider, da se malo stegne, zatim vlaznim rukama oblikujte kuglice, stavite ih na hladjenje oko 2-3 sata ili preko noci.
Glazura;
- 200 gr posne, bele cokolade
- 6 kasika suncokretovog ulja
Posna bela cokolada ume bas da bude nezgodna za topljenje. Zna da se zgrudva ukoliko je temperatura prevelika. Ja je topim u mikrotalasnoj, na po 40 sekundi, promesam, pa opet vratim na 30 sekundi pa promesam i tako 3 puta. Dodam ulje i promesam. Glazura je spremna.
Preko isaram crnom cokoladom u koju dodam malo bele koja mi ostane od glazure, tako da dobijem neku svetlo braon, koja lici na mlecnu ;)
Нема коментара:
Постави коментар