Странице

четвртак, 24. новембар 2016.

Vanilice


Kazu za vanilice da je to pravi srpski kolacic. Popularni sajt za kuvanje Food52 napravio je listu najboljih sitnih kolaca, medju kojima su se nasle i srpske vanilice u konkurenciji 46 zemalja sveta. Evo jednog provereno dobrog recepta :)


 Potrebno je (za oko 60 vanilica):

  • 200 gr secera u prahu
  • 300 gr masti
  • 250 gr kristal secera
  • 1 jaje
  • 2 zumanca
  • sok od polovine jednog limuna
  • 250 gr mlevenih oraha
  • malo rendane limunove kore
  • malo arome vanile
  • oko 600 gr brasna


  •  Za spajanje vanilica, dzem od kajsija


Umutite mast sa kristal secerom penasto, dodajte jaje i zumanca, secer u prahu, limunovu koru i sok od pola limuna, vanilu, orahe i brasno. Zamesite testo i uvijte ga u prozirnu foliju.


Ostavite u frizideru bar 3 sata da odstoji ili preko noci.Kad je odstajalo, premesite ga malo i na pobrasnjenu povrsinu razvucite testo i modlicom vadite kruzice.


Redjajte u pleh i pecite na slabijoj temperaturi, oko 160 C oko 10-15 min, treba da ostanu svetle, nikako da se prepeku. Ohladjene kolacice spajajte dzemom od kajsija i uvaljajte u secer u prahu. Drzite ih u metalnoj kutiji. Najbolje da odstoje 2 dana.



Нема коментара:

Постави коментар