Meki, vazdusasti, neodoljivi...Slani ili slatki, mozete ih praviti sa sirom, kao sto sam ja ovaj put, ili sa eurokremom, dzemom....
Potrebno vam je:
-250 ml mlake vode
-250 mk mlakog mleka
-1 kocka kvasca
-2 jaja
-150 ml ulja
-oko 1 kg brasna (mozda malo vise od jednog kilograma, sve zavisi od brasna)
-1 kasika soli
-3 kasike secera
-margarin za premazivanje testa(oko 200 gr)
Razmutite kvasac u mleku i vodi, dodajte jaja, ulje, secer i so.Umesite glatko testo koje se ne lepi za prste.
Podelite testo na pola, zatim svaku polovinu podelite na 5 delova.
Svaku lopticu premesite, zatim ih otavite 10 min da se odmore.Razvucite lopticu na pobrasnjenoj povrsini, na velicinu palacinke otprilike.Premazite testo omeksalim margarinom.
Zatim preko njega prebacite jos jednu razvucenu lopticu testa.Ponavljajte postupak sa svih 5 loptica s'tim sto zadnju razvucenu lopticu koju prebacite preko, ne premazujete.Testo razvucite oklagijom, zatim secite na trouglove ostrim nozem.
Stavite sir, ili eurokrem, dzem...
Zamotajte ih, zatim poredjajte u pleh oblozen papirom za pecenje.Ostavite ih oko sat vremena dok ne udvostruce volumen.Premazite ih umucenim jajetom, pospite krupnu morsku so, susam, kim...
Pecite ih oko 12-15 min,u zavisnosti od vase rerne, na 180 C.
I evo ih :) Gotove.
Nadam se da se na zadnjoj fotografiji bar malo vidi koliko su lisnate i meke ;)
Potrebno vam je:
-250 ml mlake vode
-250 mk mlakog mleka
-1 kocka kvasca
-2 jaja
-150 ml ulja
-oko 1 kg brasna (mozda malo vise od jednog kilograma, sve zavisi od brasna)
-1 kasika soli
-3 kasike secera
-margarin za premazivanje testa(oko 200 gr)
Razmutite kvasac u mleku i vodi, dodajte jaja, ulje, secer i so.Umesite glatko testo koje se ne lepi za prste.
Podelite testo na pola, zatim svaku polovinu podelite na 5 delova.
Zatim preko njega prebacite jos jednu razvucenu lopticu testa.Ponavljajte postupak sa svih 5 loptica s'tim sto zadnju razvucenu lopticu koju prebacite preko, ne premazujete.Testo razvucite oklagijom, zatim secite na trouglove ostrim nozem.
Pecite ih oko 12-15 min,u zavisnosti od vase rerne, na 180 C.
Нема коментара:
Постави коментар