Ispecite 3 ovakve kore :
-5 jaja
-5 kasika secera
-100 gr mlevenih oraha
-1 kasika brasna
-malo rendane kore pomorandze
Mutite belanca, dodajte secer, zatim i zumanca, kad ste dobro umutili jaja,Dodajte brasno, orahe i narendanu koru pomorandze.Pecite koru u plehu oblozenom papirom za pecenje, oko 10-12 min na 180 C.
Beli fi;
-1 litar mleka
-9 kasika brasna
-15 kasika secera
-2 kasicice ekstrata vanile
-125 gr margarina
-125 gr maslaca
Kuvajte mleko sa secerom i vanilom, odvojite jedan deo mleka i u njemu razmutite brasno,kad mleko sa secerom provri,umesajte razmuceno brasno sa mlekom i skuvajte na laganoj vatri gust gil,ohladite ga.Kad je skroz ohladjen umutite ga sa penasto maslacem i margarinom.
Cokoladni fil:
-150 ml vode
-300 gr secera
-100 gr crne cokolade
-250 gr mlevenih oraha
-125 gr margarina
-125 gr putera
Na laganoj vatri kuvajte vodu sa secerom, dodajte cokoladu i mesajte dok se ne otopi,Kad se otopi dodajte mlevene orahe i ostavite da se fil ohladi.Kad je fil hladan umutite ga sa maslacem i margarinom koji ste predhodno takodje penasto umutili.
Trebace vam jos i;
- oko 3-4 kutije jaffa keksa
-gazirani sok od pomorandze
Na tacnu stavite jednu koru, cetkicom je malo nakvasite sokom od pomorandze, nanesite cetvrtinu belog fila, preko njega poredjajte jaffa keks koji umacete u gazirani sok od pomorandze.Preko keksa namazite jos malo belog fila.Preko belog fila nanesite koru,nakvasite je sa sokom od pomorandze i nanesite ceo cokoladni fil.Preko cokoladnog fila nanesite beli fil,preko belog fila opet red namocenog jaffa keksa pa opet beli fil i zavrsite sa korom.Tortu ostavite da se dobro ohladi.
Preko nje mozete staviti glazuru od cokolade;
-100 gr cokolade
-3 kasike ulja
Cokoladu istopite,dodajte ulje i promesajte,prelijte preko torte.
Mozete i staviti slag odozgo,s'tim sto onda ne morate da pravite trecu koru,vec preko belog fila stavite slag.
Нема коментара:
Постави коментар