Potrebno Vam je za 3 kore;
- 330 gr maslaca ili margarina (ja koristim pola pola)
- 1 solja od 250 ml vruće ključale vode
- 30 gr kvalitetnog kakaoa
- 30 gr crne čokolade sa 70 procenata kakaoa naseckana na komadiće
- 350 gr brašna
- kašicica praška za pecivo
- 3/4 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 350 gr smedjeg šećera
- 4 jaja
- 2 kašičice ekstrata vanile
- 1 šolja kisele pavlake
Priprema
U šolju ključale vode staviti kakao i čokoladu iseckanu na kockice, promešati i ostaviti da se malo prohladi,
umutiti jaja
umutiti maslac sa šećerom, dodati jaja, vanilu i so.
Pomešati brašno, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu.Dodajte u smesu sa maslacem i jajima.U tu smesu dodati i šolju sa vodom u kojoj smo istopili kakako i čokoladu, mutiti mikserom,najmanjom brzinom, polako dodavajući pavlaku.
Smesu podeliti u 3 pleha širine 22 cm koji ste predhodno podmazali maslacem ili margarinom i posuli brašnom,
Pečenje zavisi od vaše rerne, peče se na 170 c oko 30 do 40 min, proveriti čačkalicom da li je pečeno, ukoliko je čačkalica čista kad je izvučete iz testa, pečena je.
Ohladiti pečene kore i pripremiti fil.
Fil;
1/2 litre slatke pavlake zagrejati na pari, dodati 200gr crne čokolade, kvalitetne i 250 gr mlečne čokolade, najbolje Milka noissete, mešati dok se ne istopi.Ohladiti fil.
Filovati tortu.
Odozgo preliti glazurom od čokolade, istopiti 100 gr čokolade i dodati 3 kašike ulja
:) :) :)
Uživajte sa svojim najmilijima u ovoj divnoj torti, obardujte ih vikendom ovom čokoladnom poslasticom i pohvale i poljupci neće izostati <3
Нема коментара:
Постави коментар