Странице

понедељак, 1. фебруар 2016.

Čokoladna torta


Predivna...sa mekim, sočnim koricama i bogatim filom
Potrebno Vam je za 3 kore;


  •  330 gr maslaca ili margarina (ja koristim pola pola)
  •  1 solja od 250 ml vruće ključale vode
  •  30 gr kvalitetnog kakaoa
  •  30 gr crne čokolade sa 70 procenata kakaoa naseckana na komadiće
  •  350 gr brašna
  •  kašicica praška za pecivo
  •  3/4 kašičice sode bikarbone
  •  prstohvat soli
  •  350 gr smedjeg šećera
  •  4 jaja
  •  2 kašičice ekstrata vanile
  •  1 šolja kisele pavlake

Priprema

U šolju ključale vode staviti kakao i čokoladu iseckanu na kockice, promešati i ostaviti da se malo prohladi,
umutiti jaja
umutiti maslac sa šećerom, dodati jaja, vanilu i so.
Pomešati brašno, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu.Dodajte u smesu sa maslacem i jajima.U tu smesu dodati i šolju sa vodom u kojoj smo istopili kakako i čokoladu, mutiti mikserom,najmanjom brzinom, polako dodavajući pavlaku.
Smesu podeliti u 3 pleha širine 22 cm koji ste predhodno podmazali maslacem ili margarinom i posuli brašnom,
Pečenje zavisi od vaše rerne, peče se na 170 c oko 30 do 40 min, proveriti čačkalicom da li je pečeno, ukoliko je čačkalica čista kad je izvučete iz testa, pečena je.
Ohladiti pečene kore i pripremiti fil.

Fil;

1/2 litre slatke pavlake zagrejati na pari, dodati 200gr crne čokolade, kvalitetne i 250 gr mlečne čokolade, najbolje Milka noissete, mešati dok se ne istopi.Ohladiti fil.
Filovati tortu.
Odozgo preliti glazurom od čokolade, istopiti 100 gr čokolade i dodati 3 kašike ulja
:) :) :)
Uživajte sa svojim najmilijima u ovoj divnoj torti, obardujte ih vikendom ovom čokoladnom poslasticom i pohvale i poljupci neće izostati <3

Нема коментара:

Постави коментар