Cini Vam se pretesko?Nije uopste,pratite uputstva i necete pogresiti sigurno,da krenemo redom :)
Prvo pripremite testo,koje treba da se prohladi,
U serpi prokuvati :
120 ml ulja
250 ml vode
prstohvat soli
3 kasicice secera
Kad provri i kad se secer otopi,skloniti sa vatre i dodati 150 gr brasna,neprestano mesajuci zicom,kad ste sjedinili testo ,ostavite da se ohladi.
Za to vreme krenite sa pripremom fila ,za to ce vam biti potrebno:
1 litar mleka
250 gr secera
1 jaje
5 zumanaca
150 gr gustina
125 gr putera
Najpre u serpu sipajte mleko sa secerom,odvojite malo hladnog mleka i u ciniji rastopite gustin,, Kad mleko provri i secer se otopi,smanjte vatru i uz neprestano mesanje zicom uspite gustin sa zumancima i 1 jajetom,mesajte dok se masa ne zgusne.Ohladite masu.
Dok se masa hladi vratite se na pripremu krofni.
U ohladjenu smesu dodacete 4 jaja S klase ili 5 jaja A klase,najbolje je da izmerite mericom,treba da bude tacno 250 ml.Jedno po jedno jaje dodajte smesi,dobro mesajuci.Masa je srednje gustine,ni previse tecna ni previse gusta.
Spricem ili kasiko ukoliko nemate spric istisnite krofne na pleh oblozen papirom za pecenje,
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 35 do 40 min,zavisi od rerne,jako je bitno,nikako ali nikako NE OTVARATI RERNU tokom pecenja jer ce vam krofne splasnuti.
Vratite se na pripremu fila,
U ohladjeni fil dodajte penasto umucen maslac
Psebno umutiti 300 gr slag krema ili 300 ml slatke pavlake.Slag mozete dodati u smesu a mozete i filovati naizmenicno fil pa slag.Krofne koje su dobro ohladjene presecite na pola i filujte po zelji,ja sam filovala prvo filom pa slagom,mada sam probala i na drugi nacin,takodje je odlicno :)
Prvo pripremite testo,koje treba da se prohladi,
U serpi prokuvati :
120 ml ulja
250 ml vode
prstohvat soli
3 kasicice secera
Kad provri i kad se secer otopi,skloniti sa vatre i dodati 150 gr brasna,neprestano mesajuci zicom,kad ste sjedinili testo ,ostavite da se ohladi.
Za to vreme krenite sa pripremom fila ,za to ce vam biti potrebno:
1 litar mleka
250 gr secera
1 jaje
5 zumanaca
150 gr gustina
125 gr putera
Najpre u serpu sipajte mleko sa secerom,odvojite malo hladnog mleka i u ciniji rastopite gustin,, Kad mleko provri i secer se otopi,smanjte vatru i uz neprestano mesanje zicom uspite gustin sa zumancima i 1 jajetom,mesajte dok se masa ne zgusne.Ohladite masu.
Dok se masa hladi vratite se na pripremu krofni.
U ohladjenu smesu dodacete 4 jaja S klase ili 5 jaja A klase,najbolje je da izmerite mericom,treba da bude tacno 250 ml.Jedno po jedno jaje dodajte smesi,dobro mesajuci.Masa je srednje gustine,ni previse tecna ni previse gusta.
Spricem ili kasiko ukoliko nemate spric istisnite krofne na pleh oblozen papirom za pecenje,
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 35 do 40 min,zavisi od rerne,jako je bitno,nikako ali nikako NE OTVARATI RERNU tokom pecenja jer ce vam krofne splasnuti.
Vratite se na pripremu fila,
U ohladjeni fil dodajte penasto umucen maslac
Psebno umutiti 300 gr slag krema ili 300 ml slatke pavlake.Slag mozete dodati u smesu a mozete i filovati naizmenicno fil pa slag.Krofne koje su dobro ohladjene presecite na pola i filujte po zelji,ja sam filovala prvo filom pa slagom,mada sam probala i na drugi nacin,takodje je odlicno :)
Нема коментара:
Постави коментар