Странице

четвртак, 4. фебруар 2016.

Wellington


Cuveno jelo koje sam videla i ostala fascinirana njime ,iako nisam ljubitelj mesa.Bio mi je izazov da ga napravim.Jelo je veoma zahtevno ali prateci korak po korak uspecete sigurno bas kao i ja.Najcesce sam gledala kako ga pravi poznati kuvar Gordon Ramsey jer pratim i veoma cenim njegov rad.Prvi put sam ga spremala suprugu za rodjendan,velikom ljubitelju "krvavog mesa".Krenucemo redom,korak po korak :)
Potrebno Vam je;
 -komad govedine(oko pola kg)
 -250 gr pecuraka
 -100 gr prsute,tanko isecene
 -1 tabla lisnatog testa (250gr)
 -senf,biber,so,maslinovo ulje,beli luk,puter

Pripremite meso,preko noci treba da odstoji u frizideru,dobro ga usolite,pobiberite i namazite tankim slojem senfa.
 Sutradan,isprzite meso,jako kratko,ugrejte dobro tiganj,sipajte maslinovo ulje i komadic putera,i sa svake strane ga przite na jakoj vatri dok se ne uhvati korica.
 Kad ste ga isprzili,premazite ga sa jos malo senfa,uvijte ga u aluminijumsku foliju.Neka se ohladi.

  Razvucite providnu foliju i na nju stavite prsutu,folija neka vam bude dovoljno rasirena preko stola da mozete kasnije da uvijete meso.
Preko mesa rasporedite fil sa pecurkama.Pecurke pripremate na sledeci nacin:
U blenderu ih sameljite sa belim lukom,prodinstajte ih na malo maslinovog ulja,posolite i pobiberite,sacekajte da ispari voda iz njih,ohladite.
Kad rasporedite pecurke,preko stavite meso.
Lagano pomocu folije umotajte meso,zarolajte sa svih strana i uvijte kao bombonu,trebalo bi da izgleda ovako:
Tako pripremljeno meso ostavite u frizider da odmori jos oko 1h.
Skinite foliju.Komad lisnatog testa rastanjite na provodnoj foliji,takodje vodite racuna da mozete posle da uvijete komad mesa u testu.
Polako prebacite deo testa preko mesa i urolajte.
Dobro pritisnite.
Opet uvite kao bombonu,
Ovako bi trebalo da izgleda,zatim opet ovako umotano testo stavite u frizider na 1h.
U pleh stavite papir za pecenje.Napravite sare na testu,premazite umucenim jajetom i pospite krupnom morskom solju.Pecite oko 35-40 min na 180C,to opet zavisi od vase rerne,treba da dobije zlatno zutu boju.
Ostavite da se prohladi.Probala sam na isti nacin da napravim i sa pilecim mesom,isti postupak i ispalo je odlicno,u donjem desnom uglu je pileci  wellington.
I na kraju,ovako izgleda kad se isece :)Posluzite ga uz salatu i pire krompir,odlicno se slaze sa nekim kvalitetnim crnim vinom.
Prijatno ;) ;) ;)

Нема коментара:

Постави коментар