Странице

недеља, 6. новембар 2016.

Burek



Ne, ne...nije sa kupovnim korama več domaćim, razvučenim korama :) Kad vam muž poželi za doručak burek, oklagiju u ruke, brašno, sir i krećemo da mesimo...:)

Potrebno vam je:

  • 400 ml mlake vode
  • 50 ml ulja
  • 2 kafene kašičice soli
  • oko 700 gr brašna
  • sir
  • ulje ili mast za podmazivanje


U mlaku vodi sipajte so i ulje i promešajte. Postepeno dodajite brašno dok ne dobijete glatko testo.


Testo podelite na 6 loptica(otprilike 200-220 gr)



U tepsiju sipajte ulje, da prekrijete dno. Zatim svaku lopticu premazite uljem i stavite u pleh. Prektijte folijom i ostavite da odmore par sati.


Kad vam se testo opustilo u ulju, pocnite sa razvlacenjem. Namazite radnu povrsinu sa malo ulja, stavite jednu lopticu i oklagijom razvucite ravno testo.


Kad ste izravnali i razvukli testo oklagijom, razvlacite rukama, lagano da vam se testo ne pocepa.




Kad je skroz tanko razvuceno, poprskajte sa malo ulja ili rastopljene masti, preklopite ga tako da dobijete jednu kocku velicine pleha u kome cete peci. Stavite tu kocku sa strane. Zatim razvucite drugu koru,poprskajte je uljem, razvucite, stavite preko nje, onu preklopljenu koru.


Preko nje stavite sir.Mozete staviti bilo koji drugi fil.Sir i jaja, spanac , meso....


Opet preklopite. Stavite sa strane i razvucite jos jednu koru. (Mozete napraviti i dva bureka od ove kolicine, od 3 kore. Ja sam pravila od 4 kore tako da su mi ostale dve loptice. Od njih sam napravila dve pitice.)

 Kada stavite testo na 3 koru, opet stavite sir, i u cetvrtu koru ga opet ususkajte i stavite u podmazan pleh.



Pecite na 180 C oko 25-30 min u zavisnosti od jacine vase rerne.


Pecen odmah prebacite na dasku i secite.

Nadam se da sam lepo objasnila i malo vas podstakla da krenete sa pripremom. Nije tesko, a komplimenti su vam zagarantovani :)

Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар