Странице

субота, 5. новембар 2016.

Posna jaffa oblanda


Jos jedan kolac koji moze ukrasiti vasu trpezu, bilo da je posna ili ne. Oblande su retko zaobilazni deo bilo kog slavlja jer ne iziskuju puno vremena za spremanje.

Potrebno je:

  • 1 pakovanje oblandi
  • 200 ml vode (ili mleka ukoliko ne spremate posno)
  • 250 gr margarina
  • 400 gr secera
  • 1 manja zaledjena pomorandza(koju ste predhodno dobro oprali)
  • 200 gr mlevenog keksa
  • 150 gr mlevenih oraha
  • 2 kasike kakaa
  • 100 gr cokolade

U serpu stavite vodu, secer, margarin, kakao, cokoladu i mesajte na laganoj vatri dok se ne otopi. Dodajte 1 narendanu pomorandzu (mozete guliti koru ali i ne mora).

Kad su se sastojci sjedinili dodajte keks i orahe.Vrucim filom mazite oblandu. Umotajte u providnu foliju i stavite u frizider. a odozgo neki tezi predmet da bi se oblanda sto bolje sjedinila.

Secite ohladjeno na stangle. Mozete dekorisati sa malo istopljene cokolade.

Нема коментара:

Постави коментар